Plaukimas Žeimena – puikus pasirinkimas laisvalaikiui ir ne tik

pagal | 2023-03-17

Baidarių nuoma yra puiki idėja turiningam ir įdomiam laisvalaikiui. Su baidarėmis plaukti galima švenčiant gimtadienį, norint smagiai pasibūti su šeima ar ieškant atrakcijos susitikimui su draugais. Lietuvoje daug įvairių maršrutų, tačiau kai kuriuos upės ypač traukia irkluotojus. Pavyzdžiui, plaukimas Žeimena. Kokia tai upė ir kada verta ją rinktis?

Nesunku net plaukiantiems pirmą kartą

Baidarės Lietuvoje yra tikrai populiarios, tačiau tikrai vis dar yra nemažai žmonių, kurie dar nėra išbandę tokios pramogos. Vasara yra puikus laikas vandens pramogoms, tad ir baidarės tokiu metų laiku yra ypač populiarios. Tiesa, kai kuriomis upėmis galima plaukti ištisus metus. Pavyzdžiui, Žeimena.

Tai upė, kuri pasirenkama labai dažnai dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, tai prie jos labai lengva privažiuoti, todėl nereikia ilgai važiuoti iki starto ar iki nakvynės kai jau maršrutas įveiktas. Netgi plaukimas Žeimena gali prasidėti nuo Jūsų nakvynės vietos, nes ant jos kranto galima rasti daug įvairių sodybų ir stovyklaviečių.

Tai upė, kuri nereikalauja ypatingo pasiruošimo. Todėl tai puikus pasirinkimas tuomet, kai kompanijoje yra žmonių, pirmą kartą plaukiančių baidarėmis. Tuomet Žeimena tikrai nenuvils, visi pasikraus teigiamų emocijų ir bus patenkinti plaukimu.

Tinka ir vaikams

Žeimena yra įvairi upė, todėl joje galima atrasti daug skirtingų maršrutų. Kai kuriuos galima pritaikyti ir plaukimui su vaikais. Tai puiki žinia šeimoms, nes plaukimas Žeimena yra gana populiarus kai ieškomi maršrutai, tinkantys plaukti ir su vaikais. Be to, kai kuriuose baidarių nuoma užsiimančiose įmonėse jau galima rinktis ir specialiai vaikams skietus lengvesnius irklus. Tai labai palengvina kelionę vaikams ir padaro plaukimą dar įdomesniu ir mažiau varginančiu.

Ieškantiems iššūkių

Plaukimas Žeimena yra geras pasirinkimas ne tik tiems, kurie ieško lengvo plaukimo, bet ir tiems, kurie ieško iššūkių bei nori daugiau laiko praleisti gamtoje. Būtent Žeimena galima suorganizuoti ne vienos dienos plaukimą. Vienas populiariausių variantų – plaukimas iki Vilniaus. Tai kelių dienų kelionė, kurioje plaukiant iš Žeimenos, galima įplaukti į Nerį ir pasiekti Vilnių. Tokia kelių dienų kelionė tikrai bus kupina įspūdžių, naujų patirčių ir staigmenų. Į jas dažnai leidžiasi tie, kurie nori išbandyti plaukimą baidarėmis kitaip.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *