Kada reikia pakeisti priekinį automobilio stiklą?

pagal | 2023-03-27

Automobilio priekinis stiklas yra pagrindinis jūsų apsauginis tinklas, kai važiuojate, todėl netyčia jį sudaužę ar įskėlę turite kuo greičiau stiklą sutvarkyti. Dažnai automobilių savininkai negali apsispręsti, remontuoti ar pakeisti šią konstrukciją. Iškilus tokiai mįslei, visada idealu parodyti savo priekinio stiklo pažeidimus automobilių stiklų ekspertui, nes jie yra tinkamai apmokyti patarti, kai reikia remontuoti ar pakeisti priekinį stiklą.

Kodėl atsiranda priekinio stiklo įtrūkimai?

Atminkite, kad priekinio stiklo įtrūkimai gali atsirasti dėl įvairių šaltinių ir ne visi pažeidimai yra vienodi. Nors mažas įtrūkimas gali atrodyti nereikšmingas, jo vieta gali būti tokia, kad greičiausiai reikės pakeisti visą priekinį automobilio stiklą. Tokie keitimo atvejai dažnai pastebimi, kai gedimas yra tiesiai vairuotojo matomoje vietoje. Kitais atvejais priekinio stiklo šone gali atsirasti įtrūkimų. Tačiau beveik visais atvejais, jei jūsų priekinis stiklas įskilęs, jam prireiks profesionalios pagalbos, o galbūt ir pakeitimo. Ar pastaruoju metu pastebėjote kokių nors pažeidimų ant priekinio stiklo? Automobilių stiklų keitimas būtinas, kad būtų užtikrintas saugumas.

Kada reikės pakeisti priekinį stiklą?

Yra keletas akivaizdžių atvejų, kai tampa visiškai aišku, kad jums reikės pakeisti automobilio priekinį stiklą. Pavyzdžiui, jei akmuo išmuša skylę jūsų priekiniame stikle arba susidaro daug mažų įtrūkimų, kartais užpildančių visą stiklo paviršių, tuomet pakeitimas yra neišvengiamas. Atminkite, kad jūsų automobilio priekinis stiklas yra patvariausias jo langas, pagamintas iš dviejų sluoksnių stiklo, tarp kurių yra polivinilbutiralio arba PVB tarpsluoksnis. Šis sumuštas sluoksnis sulaiko visą konstrukciją, jei atsiranda pažeidimų. Jei kuris nors iš šių scenarijų tinka jūsų automobilio priekiniam stiklui, nedelsdami skambinkite automobilių stiklų remonto įmonei.

Ar visada aišku, jog reikės keisti automobilio stiklą?

Ne visi priekinio stiklo pažeidimo atvejai yra tokie aiškūs, kaip du pirmiau išvardyti pavyzdžiai. Kartais priekinio stiklo keitimo priežastis gali būti kur kas mažiau akivaizdūs mažesni įtrūkimai. Čia reikia laikytis paprastos taisyklės: jei jūsų automobilio priekiniame stikle yra įtrūkimų, tai tikrai laikas jį pakeisti. Nesvarbu, ar pasirinksite jį pakeisti iš karto, ar palauksite dar porą mėnesių, geriausias sprendimas yra atsikratyti senojo stiklo. 

Įtrūkimai susilpnina visą priekinio stiklo konstrukciją. Patekę į net nedidelę avariją rizikuojate visiškai sudaužyti priekinį stiklą, o tai gali pakenkti viduje sėdintiems žmonėms. Pažeistas priekinis stiklas taip pat trukdys optimaliai išsiskleisti oro pagalvėms ir greičiausiai būsite išmesti iš automobilio. Todėl pakeitimo, kaip ir remonto, nereikėtų atidėti vėlesniam laikui, nes automobilių stiklai garantuoja saugumą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *