Randų šalinimo paslaugos

pagal | 2020-11-26

Beveik kiekvieno suaugusio žmogaus kūne yra randų. Nepaisant to, ar randai atsirado dėl traumos, ar liko po operacijos, jie matomi ant odos, dažnai turintys įtakos žmogaus patrauklumui ir kai kuriais atvejais sumažina net jo savivertę. Plastinė chirurgija gali padaryti juos mažiau matomus.

Randai gali atsirasti ne tik dėl traumos ar po operacijos, bet ir dėl šių priežasčių:

odos ligos, nudegimai,vabzdžių ar gyvūnų įkandimai, kontaktas su nuodingais augalais.

Rando tipas labai priklauso nuo odos pažeidimo gylio. Jei pažeistas tik epidermis, žaizdos išnyksta be pėdsakų, tačiau, jei pažeisti gilieji odos sluoksniai, randų tikimybė yra labai didelė. Randų rūšis priklauso nuo amžiaus, odos spalvos ir pažeidimo ploto.

Taikomas randų šalinimas naudojant išorines priemones, injekcijas ir chirurginę. Renkantis juos, atsižvelgiama į rando amžių jo susidarymas pereina šiuos etapus: „Jauno“  rando susidarymas – iki 1 mėnesio po traumos ar operacijos, padidėjusi kraujotaka, kolageno skaidulos vis dar yra laisvos, šiame etape gerai naudoti tepalus, kremus, gelius, pleistrus. prevenciniu tikslu;

Brandaus rando stadija – nuo 1 iki 3 mėnesių randas tampa tankesnis dėl staigaus kolageno skaidulų padidėjimo, kartu su išorinėmis priemonėmis, naudojamos kosmetikos procedūros, injekcijos;

Galutinis rando susidarymas – nuo 4 mėnesių iki metų, kai kolageno susidarymas sustoja (išskyrus keloidus), randas įgauna galutinį išvaizdą, naudojami visi korekcijos metodai, įskaitant chirurginius.

Tarp daugelio skirtingų veido, pilvo ir kitų kūno dalių randų ir randų chirurginės korekcijos metodų dažniausiai naudojami šie: rando iškirpimas; Z plastikas; W-plastikas; Odos skiepijimas.

Norėdami pašalinti pooperacinius randus ir randus ant veido ir kūno, galima naudoti daug būdų, o kai kuriais atvejais būtina naudoti tokių priemonių rinkinį. Atminkite, kad efektyviausią būdą jų atsikratyti gali parinkti tik patyręs gydytojas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *