Naujos automobilio padangos, kaip jas įsigyti?

pagal | 2020-11-27

Vairuojantys automobilius su padangų keitimu savo automobiliui paprastai susiduria du kartus per metus. Įstatymas reikalauja, žiemines ir vasarines padangas keisti rudenį ir pavasarį, tačiau su universaliomis padangomis galima važiuoti ištisus metus.

Iš principo, padangų keitimas reikalingas tam, kad būtų užtikrintas saugumas ir automobilio patikimumas žiemos metu. Tam idealiausia rinktis ne universalias, o žiemines padangas ir geriausia jas rinktis ne restauruotas, o naujas.

Padangas įsigyti galima specializuotose parduotuvėse arba internetu, o kaip tai padarysite – visiškai nėra svarbu. Renkantis padangas savo automobiliui, jums tereikia žinoti keletą parametrų ir jas greitai ir paprastai įsigysite  net jų gyvai nematydami.

Automobilio padangos išsiskiria sukibimu su kelio danga, energiniu efektyvumu bei skleidžiamu triukšmo lygiu. Į su pastaruosius du kriterijus vertėtų atkreipti dėmesį, jeigu jums tai yra aktualu. O štai sukibimas su kelio danga yra neginčijamai svarbus dalykas kiekvienam vairuotojui. reikėtų neužmiršti, kad kiekvienas yra atsakingas ne tik už save, bet ir kitus eismo dalyvius.  

Taigi, sukibimo klasė yra žymima abėcėlės raidėmis nuo A-G, kurių A yra pati aukščiausia, tuo tarpu G – prasčiausia. Priklausomai nuo to, skiriasi ir padangų kainos, tačiau būtent šiam kriterijui padangų pardavėjai ragina netaupyti. Atsižvelgiant į tai, kad mūsų klimato sąlygos yra itin nenuspėjamas, o dažnai pateikia ir staigmenų, reikėtų atitinkamai įvertinti, kurios klasės padangas naudoti.

Analogiškai žymimas ir padangų energinis efektyvumas, kurį nurodo pasipriešinimo judėjimui klasė. Kuo mažesnis pasipriešinimas, tuo mažesnės kuro sąnaudos, ir tai žymima aukštesne abėcėlės raide A. Tuo tarpu didžiausią pasipriešinimą, o tuo pačiu didžiausią CO2 išskyrimą nurodo raidė G.

Keliamas triukšmo lygis ant padangų žymimas decibelais (dB), kuris turėtų būti kuo mažesnis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *