Rūbai iš alpakos vilnos – geriausias pasirinkimas vaikų aprangai

pagal | 2020-11-17

Natūralu, jog visi tėvai savo vaikams nori tik patiem geriausio. Aišku, visų svarbiausia mažyliams jausti mylinčių tėvų palaikymą, buvimą šalia, tvirtą apkabinimą, suteikiantį drąsos bei pasitikėjimo. Deja, kiekvieną akimirką, kad ir kaip to norėtume, negalima mažųjų laikyti savo glėbyje, tačiau šį, bent fizine prasme, gali atstoti…rūbai.  Juk, šiaip ar taip, apranga būna arčiausiai kūno, o fizinis kontaktas vaikams yra labai svarbus. Tad rūbai vaikams iš alpakų vilnos – neabejotinai vertingas pasirinkimas, atnešiantis įvairiapusės naudos.

Alpakos – tai kupranugarių šeimai priklausantys gyvūnėliai, savo gebėjimu prisitaikyti prie aplinkos tiesiog stebinantys. Faktas, jog pastarieji geba gyventi vietovėse, kuriose temperatūra per dieną svyruoja nuo +30 C iki -20 C – daugiau nei iškalbingas. Aišku, kalbant apie rūbus, atrodytų, realios naudos iš to nėra, tačiau aišku viena, jog alpakos – iš tiesų išskirtiniai gyvūnai. Beje, kaip ir alpakų vilnos gaminiai, kuriuos žmonės vis labiau pamėgsta, o ypač kalbant apie vaikų garderobą.

Tad kuo gaminiai, pagaminti iš šios vilnos rūšies, turėtų patraukti mūsų dėmesį?

Alpakų vilna, vertinant šio kokybę, minkštumą bei patvarumą yra prilyginami tokiems aukščiausios kokybės pluoštams kaip mohera, kašmyras, angora.

Lyginant su avies vilna, alpakų minkštumu šią lenkia net 6 kartus.

O ir kitais aspektais – šiltumu, stiprumu, lengvumu – šią gerokai pranoksta.

Mohera neabejotinai yra itin kokybiškas pluoštas, tačiau alpakų vilna šį pralenkia savo tvirtumu….

O kašmyrą – prabanga!

Alpakų vilnos drabužiai yra net minkštesni už medvilnę. Tad, nusprendus vaikus aprengti būtent šio pluošto rūbais, neteks nuogąstauti, jog pastarieji gali būti nepatogūs.

Savo spindesiu alpakų vilnos gaminiai primena šilką.

Audinys, lyginant su kitomis termomis medžiagomis, yra laidesnis orui, tada apsirengus šiuo rūbu „braukti devinto prakaito“ tikrai neteks.

Alpakos vilnos sudėtyje nėra lanolino, tad ši tinkama ir žmonėms, linkusiems į alergiją.

Dėl minėtos savybės nekyla ir pavojaus, jog alpakų vilnos gaminiai bus pamėgti ir sukapoti kandžių, sėkmingai dorojančių vilnonius drabužius.

Rūbai bus ne tik praktiški, bet ir estetiški: nesipūkuoja bei ant drabužio nesusidaro vadinamieji pūkų kamuoliukai.

Rūbai vaikams iš alpakų vilnos – puiki investicija į patvarų, aukščiausios kokybės, ilgaamžį produktą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *