Praktiškas vestuvinio žiedo pasirinkimo vadovas

pagal | 2021-09-16

Daug dėmesio skiriama sužadėtuvių žiedui, o kaip dėl kito papuošalo, kurį nešiosite amžinai – vestuvinio žiedo? Jei sužadėtuvių žiedas yra pažado susituokti simbolis, tai vestuvinis žiedas simbolizuoja tikrąją santuoką. Per vestuvių ceremoniją apsimainoma vestuviniais žiedais, tokiu būdu visam pasauliui pranešant, jog esate vienas kitam įsipareigoję visam likusiam gyvenimui.

Kadangi vestuvinis žiedas bus nešiojamas visą likusį gyvenimą, jį turėtumėte rinktis labai atidžiai. Išsirinkti vestuvinį žiedą bus daug lengviau, jei pasinaudosite keliais naudingais patarimais. Taigi, skaitykite toliau, kad sužinotumėte svarbiausius vestuvinio žiedo pirkimo patarimus ir įsigytumėte vestuvinį žiedą, kuris tobulai atitiktų visus jūsų lūkesčius.

Geriausi vestuvinio žiedo pirkimo patarimai:

Nustatykite biudžetą

Prieš jums su sužadėtiniu įžengiant į juvelyrinių dirbinių parduotuvę ar prieš apsilankant internetinėje vestuvinių žiedų parduotuvėje, turėtumėte numatyti vestuvinių žiedų biudžetą. Paprastai vestuviniams žiedams reikėtų skirti 3 % vestuvių biudžeto. Tačiau kadangi kiekvienos poros vestuvių biudžetas skiriasi, nebūtina laikytis šio standartinio procento. Jei jau esate numatę tam tikrą sumą, laikykitės jos. Turėdami iš anksto nustatytą biudžetą, galėsite lengviau apsipirkti ir susiaurinti pasirinkimo galimybes.

Kaina priklausys nuo to, kokį taurųjį metalą pasirinksite ir ar norėsite papildomų detalių, pavyzdžiui, deimantų ar nestandartinių papuošimų. Įprasti klasikiniai vestuviniai žiedai, pagaminti iš aukso, kainuoja apytiksliai 200 eurų, tačiau platininis žiedas su įvairiais papuošimais gali kainuoti ir nuo 500 eurų.

Susipažinkite su tauriaisiais metalais

Vestuviniai žiedai gaminami iš kelių skirtingų medžiagų. Labiausiai paplitę vestuvinių žiedų taurieji metalai yra auksas, baltasis auksas, platina ir titanas. Auksas, baltasis auksas ir platina yra tradiciniai, tačiau titanas gali būti geras minėtų tauriųjų metalų pakaitalas, jei esate alergiški tam tikriems metalams arba jei ieškote pigesnės alternatyvos.

Be akivaizdžiai skirtingos vestuvinių žiedų metalų išvaizdos, skirtingi metalai taip pat skirtingai derės prie jūsų odos atspalvio. Pasimatuokite iš įvairių tauriųjų metalų pagamintus vestuvinius žiedus, kad pamatytumėte, kuris metalas jums labiausiai tinka.

Apsipirkite

Pirmą kartą eidami pirkti vestuvinio žiedo, prieš pirkdami apžiūrėkite kelias skirtingas parduotuves. Palyginkite pasirinkimą ir kainą keliose skirtingose parduotuvėse ir nuspręskite, kurioje parduotuvėje rasite jums tinkamiausią žiedą.

Nepamirškite, kad parduotuvės gali suteikti nuolaidą, jei abu pirksite vestuvinius žiedus toje pačioje vietoje. Tačiau jei jums ir jūsų sužadėtiniui patinka žiedai skirtingose parduotuvėse, pirkite žiedus ten, kur jums patinka. Svarbiau būti patenkintiems savo žiedu, nei gauti minimalią nuolaidą žiedui, kuriuo nesate sužavėti.

Duokite sau laiko

Susižadėjus lengva pasinerti į vestuvių pokylio ir ceremonijos planavimą. Planuojant visas vestuvių detales, vestuvinių žiedų pirkimas gali likti nuošalyje. Padarykite sau paslaugą ir nepalikite vestuvinių žiedų pirkimo paskutinei minutei.

Pradėkite ieškoti vestuvinių žiedų likus bent 2 mėnesiams iki vestuvių datos. Jei norite ko nors konkretaus arba jus domina nestandartiniai pasirinkimai, pvz., graviravimas, pradėkite apsipirkinėti likus 4 mėnesiams iki savo numatytos vestuvių datos.

Tinkamas stilius

Vestuviniai žiedai būna įvairių stilių. Rasite plonų, storų, paprastų, su deimantais, suapvalintų, kvadratinių ir įvairių metalų žiedų. Išsirinkite žiedą, atitinkantį jūsų asmeninį stilių, ir įsitikinkite, kad jis jums bus patogus nešioti kiekvieną dieną.

Jei esate rami asmenybė ir dažniausiai mėgstate rengtis labai laisvai, rinkitės žiedą, kuris derėtų prie jūsų laisvalaikio garderobo. Jei dažniausiai dėvite kostiumus ir esate linkęs dažnai puoštis, rinkitės šiek tiek oficialesnį žiedą. Nuotakos taip pat norės įsitikinti, kad jų vestuvinis žiedas papildys jau pasirinktą sužadėtuvių žiedą.

Apsipirkti vestuvinį žiedą gali būti paprasta ir smagi užduotis. Nelaukite iki paskutinės minutės ir nepamirškite šių vestuvinio žiedo pirkimo patarimų. Jei taip padarysite, jums nebus sunku rasti vestuvinį žiedą, kurį visada mielai nešiosite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *