„TikTok“ makaronai, susilaukę sėkmės visame pasaulyje

pagal | 2021-04-23

„TikTok“ socialinis tinklas karantino laikotarpiu itin išpopuliarėjo – jame ne tik populiarūs įvairūs šokiai, kuriami linksmi ir kurioziški vaizdo įrašai, bet ir plačiai naudojama reklamai. Nuomonės formuotojai kuria reklaminius vaizdo įrašus ir tai išties susilaukia didelio susidomėjimo. Tiesa, čia reikia nuolat sekti tendencijas, turėti kūrybiškumo ir jaustis laisvai prieš telefono kamerą. Tačiau kas galėjo pagalvoti, jog vos vienam žmogui pasidalinus makaronų patiekalo receptu, jis akimirksniu taps visiška legenda.

Sėkmės paslaptis

„TikTok“ makaronų sėkmės paslaptis – paprastumas. Šiame patiekale skoniai puikiai dera, o ingredientai – lengvai surandami bet kuriame prekybos centre, bet kurioje pasaulio šalyje. Tai tapo ir mados reikalu dalintis socialiniuose tinkluose, kad vis daugiau žmonių gamina šį patiekalą. Tai tik prisidėjo prie jo populiarumo visame pasaulyje.

Paprasta pagaminti

Pagrindiniai ingridientai, reikalingi šiam patiekalui, yra makaronai, pomidorai ir feta sūris (arba kitas sūris iš fetos gaminių kategorijos). Visų pirma, paruošiamas padažas: į kepimo indą sudedami nesmulkinti vyšniniai pomidorai (geriausia rinktis su šakelėmis, jie yra išraiškingesnio skonio), dvi česnako skiltelės, į indo centrą įdedamas visas sūrio blokas. Viskas apšlakstoma itin tyru alyvuogių aliejumi ir pabarstoma pipirais. Druskos šiam patiekalui nebereikia, nes fetos sūris yra pakankamai sūrus, tad tikrai sūrumo užteks. Kepimo indas dedamas į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama apie 40 minučių. Kol padažas kepa, išverdame makaronus, geriausia, kad jie būtų nepervirę, kaip italai vadina – Al dente. Ant pakuotės užrašytas virimo laikas dažniausiai yra per ilgas. Pavyzdžiui, jei nurodyta virti 8 minutes, po 6 minučių paragaukite: makaronai turėtų būti minkšti išorėje ir dar truputėlį kieti viduje – tokie makaronai yra išvirti Al dente.

Išraiškingas skonis

Padažui iškepus, visą kepimo skardos turinį sutriname ir išmaišome, kad gautųsi į padažą panaši masė. Jau beveik ir baigta, telieka padažui suteikti išraiškingą skonį – čia į pagalbą atskuba prieskoniai makaronams. Į padažo masę beriame šviežio arba džiovinto baziliko ir raudonėlio, o jei norisi aštrumo – ir aitriosios paprikos miltelių. Viską išmaišome ir į kepimo indą beriame išvirtus makaronus. Dar kartą viską gerai permaišome, patiekiame ir mėgaujamės nuostabiai išraiškingu skoniu, kuriame susiliejo kokybiškas feta sūris, kvapnūs makaronų prieskoniai ir tinkamai išvirti makaronai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *