Vandens nauda žmogaus organizmui

pagal | 2021-04-30

Visi puikiai žinome faktą, kad be vandens žmogus neišgyventų net 3 paras. Būtent todėl nuolat esame skatinami per dieną išgerti bent du litrus vandens, taip pat mums nuolat primenama, kad visada šalia savęs turime turėti ir vandens buteliuką ar gertuvę. Visgi, kokia yra tikroji šio, mums būtino elemento nauda organizmui ir kaip vanduo gali paveikti netgi mūsų darbo kokybę?

Vanduo yra pagrindinis mūsų gyvybės ir sveikatos šaltinis, jis turi įtakos visiems žmogaus gyvybiniams procesams. Vandens pagalba organizme vyksta daugybė reakcijų, kurios užtikrina nenutrūkstamą gyvųjų audinių irimo ir regeneracijos procesą. Vanduo taip pat reikalingas ir tinkamam virškinimo proceso vykimui, maisto įsisavinimui. Taip pat svarbu nepamiršti, kad kartu su vandeniu iš organizmo pašalinamos kenksmingos medžiagos ar apykaitos produktai. Laiku jų nepašalinus, žmogus gali sunkiai apsinuodyti ar netgi mirti. Šis gyvybės šaltinis užtikrina ir palaiko tinkamą organizmo temperatūrą, taigi yra svarbus termoreguliacijai.

Ko gero, dauguma mūsų puikiai žinome, kokį vandenį naudojame namuose, tačiau nemažiau svarbi  geriamo vandens kokybė ir ofisuose. Vanduo biurams taip pat turi būti teikiamas puikios kokybės, tam, kad darbuotojai bet kuriuo metu galėtų numalšinti troškulį ar atsigaivinti. Vanduo prisideda ne tik prie visų anksčiau jau paminėtų procesų, tačiau ir leidžia sklandžiau vykdyti darbus.

Tikrai ne paslaptis, kad vanduo suteikia daugiau energijos. Jeigu jaučiatės išsekę, su vandeniu galite gauti taip trūkstamos energijos, kadangi dehidratacija verčia žmogų jaustis pavargusiu ir taip  organizmas siunčia signalus apie vandens trūkumą. Be to, reikiamas vandens kiekis padės jūsų širdžiai efektyviau pumpuoti kraują, o kraujui transportuoti deguonį ir kitas maistines medžiagas į jūsų ląsteles. Būtent todėl svarbu užtikrinti, kad vanduo biurams būtų tiekiamas nenutrūkstamai.

Neretai daugelis iš mūsų, ypač tie, kurie užima atsakingas pozicijas, darbe jaučia įtampą. Kadangi vanduo sudaro apie 75 procentus smegenų tūrio, prasidėjus dehidratacijai, yra jaučiama dar didesnė įtampa, o kūnas ir protas apimami streso. Tai tik dar labiau sumažina šansus susikaupti ir tinkamai susikoncentruoti į darbą.

Kadangi vanduo reikalingas beveik visuose organizmo procesuose, rekomenduojama ofisuose įrengti specialius vandens aparatus, kurie lengvai pritaikomi bet kokio tipo biure ir suteikia galimybę bet kadangi išgerti stiklinę vandens ir toliau sėkmingai kibti į darbus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *