Ar 5G ryšys kenkia sveikatai

pagal | 2020-03-05

Ar 5G ryšys kenkia sveikatai – tai vienas iš labiausiai diskutuojamų klausimų visuomenėje. Stebint socialinę erdvę labai aiškiai matomos dvi stovyklos. Vieni teigia, kad kenkia, kiti, kad ne. Visgi, rasti aiškių duomenų, kad nuspręsti kurie teisūs, o kurie ne – nepavyko.

Teko skaityti keleto fizikų pranešimų, kurie teigia, kad 5G ryšio bangos neturėtų kelti aiškaus pavojaus žmogaus sveikatai, nes šis ryšys bus pažangesnis bei saugesnis visomis prasmėmis nei ankščiau buvę.

Tuo tarpu susidaro vaizdas, kad dėl 5G diegimo labiausiai panikuoja sąmokslo teorijų šalininkai, kurie kursto vieni kitus sėdami faktais nepagrįstą baimę. Kažkas kažkur paskaitė neva kokio tai niekam nežinomo mokslininko nuomonę ir skleidžią tą jo informaciją nepasigilinę į kitas nuomones ir tyrimus.

Ar kenkia 5G ryšys sveikatai manau turėtų atsakyti žinomi ir mokslo bendruomenėje pripažinti ir pasiekę mokslininkai. Ir ne vienas, o visa kompetentinga komisija. Ir išvados turėtų būtų atliktos remiantis išsamiais tyrimais. O tyrimų atsakymai turėtų būti aiškiai ir plačiai išdėstyti spaudoje, kad daugiau nebūtų bereikalingai eskaluojama ši tema.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *