Ar naujos statybos butai Vilniuje tikrai tokie brangūs?

pagal | 2022-08-17

Pastaruoju metu vis dažniau galima išgirsti, jog norint įsikurti sostinėje prireiks nemažų investicijų. Kurias sau leisti galės tikrai ne kiekvienas. Ir nors Vilniuje nekilnojamojo turto rinka iš tikrųjų aktyvi, tačiau norintieji surasti sau naujus namus tikrai galės. Tiesa, naujai pastatytame name esantis butas iš tikrųjų bus kažkiek brangesnis už panašioje vietoje esantį senesnės statybos name įsikūrusį butą. Tačiau šis skirtumas tikrai nėra toks didelis, koks gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Tuo labiau, jeigu būtų atsižvelgta ir į visas kitas šių būstų ypatybes. Pavyzdžiui, visą aplinkinę infrastruktūrą, patogesnį išplanavimą bei žymiai mažesnes išlaikymo išlaidas.

Individuali vieta automobiliui – verta investuoti ar ne?

Tai turėtų būti aktualus klausimas praktiškai visiems naujakuriams. Kadangi šiomis dienomis retas kuris įsivaizduoja savo gyvenimą be automobilio. O daugelis šeimų jų turi netgi du. Todėl natūralu, kad kažkur juos reikės ir laikyti. Tiesa, naujos statybos butai Vilniuje dažnai turi privačias vietas automobiliams. Tačiau gana dažnai jas siūloma įsigyti atskirai už papildomą mokestį. Kuris kartais gali siekti ir ne vieną tūkstantį Eurų. Tuomet natūraliai ir kyla toks klausimas. Aišku, į jį geriausiai atsakyti galėtų kiekvienas sau, įvertinęs asmeninius poreikius. Tačiau ši vieta gali tapti nepamainoma, jeigu aplink nelabai yra, kur būtų galima palikti automobilį. Tuo labiau, kad tokiu atveju ją galima netgi nuomoti ir taip gauti papildomų pajamų.

Įsirengti patiems ar palikti šį darbą projekto vystytojams?

Perkant naują ar dar tik statomą būstą praktiškai visuomet bus toks pasirinkimas. Tačiau pasakyti, kuris variantas būtų geresnis nėra lengva. Aišku, jeigu dalį darbų galite atlikti savarankiškai ar su pažįstamų pagalba, tuomet tai padės nemažai sutaupyti. Tačiau kitu atveju niekuo papildomai rūpintis nereikės, kas irgi nemažas privalumas. Ir tokie naujos statybos butai Vilniuje praktiškai iš karto bus pilnai paruošti gyventi. Tiesa, bet kuriuo atveju reikės žinoti kaip norite, jog atrodytų būsimi namai ir kaip jie turėtų būti išplanuoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *