Klijai popieriui ir kitoms medžiagoms

pagal | 2021-10-28

Klijai tai gamtinės arba sintetinės medžiagos, naudojamos paviršių surišimui. Jie skiriasi savo sudėtimi, stiprumu, kokiems paviršiams skirti naudoti. Biuruose dažniausiai naudojami klijuoti popieriui. Tokios priemonės biurui turėtų greitai nudžiūti, tvirtai suklijuoti, nepalikti nepageidaujamų pėdsakų ant popieriaus.

Klijai plačiai naudojama priemonė ne tik biuruose, bet ir mokyklose, statybose, buityje. Pagal cheminę sudėtį jie skirstomi į organinius, neorganinius, gamtinius, sintetinius. Gamtiniuose klijuose naudojamos rišamosios medžiagos kolagenas, kazeinas ar albuminas, taip pat kaučiukas, krakmolas, dekstrinas. Dažniausiai buityje naudojami sintetiniai klijai.

Popieriui naudojami klijai

Popieriui klijuoti naudojami pieštukiniai, skysti, bespalviai ir balti klijai. Pieštukinių priemonių privalumas, kad galima greitai nubrėžti tiesią klijavimo liniją, neišterliojus popieriaus kraštų. Jais be vargo suklijuojami ir didesni popieriaus plotai, laikant pieštuką vertikaliai. Bespalviai pieštukiniai klijai mažiau matosi ant popieriaus, puikiai tinka naudoti vaikams per dailės pamokas ar rankdarbių būrelius. Pasirinkę universalius klijus galėsite suklijuoti ne tik popierių, bet ir smulkias buities detales. Prieš pirkdami šią prekę perskaitykite etiketę, kurioje bus nurodyta, kokius paviršius galima klijuoti.

Stipresnės fiksacijos bus ne pieštukiniai, skysti klijai-lipalas, puikiai tinkantys popieriui, kartonui, nuotraukoms klijuoti.

„Super Moment“ klijai

Jie plačiai naudojami buityje, nes yra tvirti, skirti klijuoti plastmasę, metalą, gumą, odą, medį, porcelianą ir kitas priemones. Klijai pasižymi tuo, kad labai greitai džiūva. Šios priemonės sunkiai plaunamos, jos turi specifinį kvapą, todėl nėra tinkamos naudoti mažiems vaikams.

Karštų klijų lazdelės

Lazdelės naudojamos kartu su karštų klijų pistoletu. Su  šiais pistoletais dirba profesionalūs statybininkai, jie tinkami ir buityje, įvairioms medžiagoms klijuoti. Rinkdamiesi karštų klijų lazdeles atkreipkite dėmesį į jų išmatavimus.

Vaikams skirti klijai

Mažesni vaikai turėtų naudoti klijus tik suaugusiųjų priežiūroje, nes tai sintetinės, nuodingos medžiagos. Mažiesiems parinkite priemones, kurios nėra toksiškos ir neturi kvapų, tokios yra „Kores“, „Amos“ priemonės. Jeigu klijai bus naudojami ne tik popieriui, rinkitės universalius.

Didelį klijų pasirinkimą rasite internetinėje parduotuvėje eurobiuras.lt. Kartu galite įsigyti lipnių juostų, biuro popieriaus, įvairių kanceliarinių prekių bei mokyklinių priemonių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *