Kodėl vadovų paiešką verta patikėti įmonei?

pagal | 2021-07-23

Kiekviena vadovų paieškair atranka užsiimanti įmonė skelbia galinti pasiekti tokius rezultatus, kurie sunkiai įgyvendinami savarankiškai. Galimybė įdarbinti aukščiausio lygio ar išskirtiniais talentais pasižymintį vadovą išties vilioja. Abejojate ar tai tiesa, ar tik reklaminis klientų pritraukimo triukas? Mes pateiksime keletą nenuginčijamų įrodymų, kuo profesionalų paslaugos pranašesnės už savarankišką vadovų paiešką.

Tik įmonėms prieinamos duomenų bazės

Su vadovų paieška ir atranka dirbančios įmonės naudojasi sukauptomis duomenų bazėmis, turi ieškančiųjų darbo aukšto lygio vadovų sąrašus ir bendradarbiauja su įvairiais verslo atstovais. Savarankiškai rasti tiek kontaktų ne tik sunku, bet ir ne visuomet įmanoma. Jau nekalbant apie tai, kad ryšių užmezgimas yra ne dieną ir ne dvi trunkantis procesas. Būtent dėl šios priežasties profesionali vadovų paieška atveria daug platesnius kelius ir iš tiesų pasižymi realiomis galimybėmis greičiau rasti ir sudominti aukščiausio lygio vadovą.

Laiko patikrintos strategijos ir metodai

Savarankiška vadovų paieška dažniausiai atliekama talpinant darbo pasiūlymą interneto erdvėje arba stengiantis sudominti konkretų specialistą. Net jei ir turite bendrą supratimą apie tokius metodus kaip galvų medžioklė, talentų pritraukimas ar vadovų paieška networking’o principu, vargu ar ryšitės tam neturėdami pakankamai kompetencijos. Tuo tarpu šioje srityje dirbančių įmonių specialistams tai yra kasdieninis darbas, nekeliantis jokių klausimų, o tik leidžiantis pasiekti norimus rezultatus.

Kelių krypčių specialistai

Profesionali vadovų paieška ir atranka – tai komandinis ne vieno specialisto darbas. Atrankų etape kandidatų atliktus testus analizuoja žmogiškųjų išteklių srityje dirbantys psichologai. Pokalbių su kandidatais metu dažniausiai dalyvauja projektų vadovai ir asistentai. Toks komandinis darbas užtikrina, kad kiekvienas atrankos etapas bus įgyvendintas be priekaištų, o kandidatai bus įvertinti net kelių specialistų akimis. Tokia vadovų paieška ir atranka žymiai skiriasi nuo tos, kurią gali atlikti vienas žmogus savarankiškai.

Nereikia pamiršti ir kone esminio skirtumo tarp įmonės atliekamos ir savarankiškos vadovų paieškos. Įmonių specialistai turi reikiamą išsilavinimą ir jie šį darbą atlieka ne vienerius metus. Tam jie atiduoda visas savo jėgas ir laiką, neužsiimdami jokia papildoma veikla. Tuo tarpu savarankiška vadovų paieška dažniausiai tampa galvos skausmu stengiantis neapleisti su verslu susijusių darbų ir rasti laiko vadovų paieškai ir susitikimams.

Plačiau apie vadovų paiešką: https://www.personalogrupe.lt/lt/personalo-atranka/tiesiogine-vadovu-paieska

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *