Kaip pasirinkti naujos statybos butą Vilniuje?

pagal | 2020-12-23

Džiugina tai, jog vis dažniau mūsų šalies gyventojai keičia ar perką naują būstą atsižvelgdami į savo ir šeimos poreikius. Tai rodo, jog žmonių finansinės galimybės leidžia atsigręžti išskirtinai į savo artimųjų patogų ir jaukų gyvenimą. Tad visai nenuostabu, jog naujos statybos butai Vilniuje šiomis dienomis yra gana paklausūs ir tai yra viena dažniausių internetinių  paieškų.

Kaip teigia specialistai, sprendimą dėl naujo būsto įsigijimo dažniausiai lemia du pagrindiniai dalykai: finansinės galimybės ir senesnių būstų alternatyvos. Sprendimas įsigyti naujos statybos butą Vilniuje visuomet bus racionaliausias sprendimas, jei tik leidžia finansinės galimybės. Tad, jeigu jas turite, nedvejodami rinkitės naujai pastatytą būstą. Vertinant panašaus dydžio ir panašioje vietoje esančius senos statybos butus, reikia visuomet turėti galvoje, jog dažnai remonto išlaidas, dar prieš nuperkant būstą, prognozuoti labai sunku. Kaip rodo nekilnojamo turto pirkėjų praktika, dažnai nutinka taip, jog, atlikus remontą sename bute ir įvertinus visas patirtas išlaidas,  išaiškėja, jog jos viršijo panašios kvadratūros naujo būsto kainą.

Kiti argumentai, bylojantys naujo buto naudai – patogesnis išplanavimas ir mažesnės išlaikymo sąnaudos. Šiuolaikiniai butai, jeigu lyginsime juos su tais, kurie statyti prieš porą ar daugiau dešimtmečių, yra racionaliau išplanuoti. Netgi tuo atveju, jeigu buto išplanavimas neatitiks jūsų poreikių, įsirengimo stadijoje kažką pakeisti bus gerokai lengviau. Be to, pastaraisiais metais statomi būstai visi be išimties turi griežtus A klasės energetinio efektyvumo reikalavimus ir yra ganėtinai sandarūs. Vadinasi, tokio buto išlaikymas atsieis gerokai pigiau nei senesnio būsto.

Kita gana svarbi priežastis, skatinanti pasirinkti naujus butus – jau sutvarkytos laiptinės, gerai įrengta aplinka, uždaras kiemas, patrauklios vaikų žaidimų aikštelės, patogios automobilių statymo aikštelės ir kita. Tad jeigu jums svarbu tokie niuansai, iš karto atmeskite senesnės statybos namų butų paieškas. Jose vargu ar surasite pageidaujamus privalumus.

Rinkdamiesi butą Vilniuje, turėtumėte žinoti, jog egzistuoja galimybė nusipirkti būstą su visiška arba daline apdaila. Nors su kiekvienais metais auga pilnos apdailos butų paklausa, vis dar populiarūs yra butai ir su daline apdaila. Pasirinkę tokį variantą, turėsite galimybę savo namus įsirengti išskirtinai pagal savo skonį ir poreikius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *