LED ir UV lempos nagams – kaip išsirinkti?

pagal | 2020-12-05

Visos turbūt gerai žinote apie LED ir UV lempas nagams – be jų neišsiverstų jokia manikiūro specialistė. Šių lempų dėka, gelinis lakas sukietėja dešimtis kartų greičiau, todėl grožio salone neužtrunkame visą dieną. Tačiau ar tikrai jos yra naudingos mūsų sveikatai (bei piniginei)?

UV spinduliai

Arba kitaip – ultravioletiniai spinduliai. Mažas jų kiekis yra netgi naudingas – stiprina organizmą, naikina bakterijas, skatina augimą. Tačiau nereikia persistengti, kadangi didesnis UV kiekis veikia priešingai – ardo akies tinklainę, skatina odos vėžio atsiradimą bei (kalbant apie saulę) gali sukelti saulės smūgį. Taip didesnis ultravioletinių spindulių kiekis itin sausina odą, plaukus bei nagus. Kad ir kaip malonu visoms draugėms demonstruoti dailius nagučius išėjus iš manikiūrininkės kabineto, po gausiu lako sluoksniu dažnai slepiasi suskilinėję, išsausėję bei silpni nagai.

Kuo skiriasi LED lempa nuo UV lempos?

Galbūt dabar taip neatrodo, tačiau šios lempos šiek tiek skiriasi viena nuo kitos. UV lempos yra pigesnės, taip pat mažesnio galingumo nei LED, todėl lakas stingsta ilgiau. UV lempų diodai yra keičiami, tad tokia lempa jums gali tarnauti daugelį metų. Vis dėlto, ultravioletiniai spinduliai nėra pats geriausias pasirinkimas jūsų sveikatai. LED lempos yra žymiai galingesnės, todėl nagų lakas stingsta žymiai greičiau. Atsižvelgiant į šį pliusą, atitinkamai ir kaina yra kiek didesnė. Taip pat LED lempa turi savo „galiojimo laiką“ – joje diodai nekeičiami, tad atitarnavusi tam tikrą laiką, vietą užleidžia naujai lempai.

„DUAL LED“ technologija

 turbūt nenustebsite sužinojusios, jog LED ir UV lempos nagams stingdo skirtingus lakus. Kadangi prieš daugiau nei dešimtį metų „ant bangos“ buvo UV lempos, tad geliniai lakai buvo gaminami taip, jog juos veiktų būtent UV lempos. Vėliau, atsiradus LED lempoms, viskas šiek tiek pasikeitė. Kadangi LED lempos nestingdo lakų, kurie buvo pagaminti anksčiau, imta kurti naujos sudėties lakus. Taigi, jei planuojate įsigyti LED lempą, o jūsų turimi geliniai lakai yra pritaikyti prie UV lempos, rekomenduoju pirkti hibridinę „DUAL LED“ lempą – joje pritaikytos abiejų (LED IR UV) lempų funkcijos. Taigi nebereikės jaudintis, jog nusipirksite ne tai, apie ką svajojote, arba teks atnaujinti savo gelinių lakų kolekciją. Jog taip nenutiktų, siūlau apsilankyti https://groziobaze.lt/ kur sulauksite ne tik vertingų patarimų, pagalbos renkantis prekę, bet ir savo svajonių LED ir UV lempą nagams. Tebūnie idealūs nagai!

Rusnė Šeputytė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *