Laidojimo paslaugos: čia taip pat vyrauja tam tikros mados

pagal | 2020-10-30

Atsisveikinimas su artimuoju – sudėtinga procesas ir labai sunkus laikas. Nesvarbu, ar žmogus išeina staiga, ar po sunkios ligos, susitaikyti su netektimi yra sudėtinga ir ypač sunkios yra pirmosios dienos. Todėl tam, kad artimieji galėtų gedėti ir nesirūpinti organizaciniais reikalais, viskuo gali pasirūpinti laidojimo paslaugos, kurias teikia laidojimo biurai visoje šalyje. Per ilgus veiklos metus čia dirbantys profesionalai pastebi, kad net ir jų veiklos lauke vyrauja tam tikros mados ir tendencijos.

Didėja prekių pasiūla

Daugelis laidojimo biurų turi parduotuves, kur vienoje vietoje galima įsigyti gėlių, žvakių, drabužių velioniui aprengti, šventų paveikslėlių, karstą ar kitų laidotuvėms reikalingų atributų. Prieš gerą dešimtmetį tokioje parduotuvėje nebūdavo daug pasirinkimo. Šiandien prekių pasiūla didėja, o tai rodo ir tam tikras tendencijas. Žmonės vis daugiau dėmesio skiria tam, kuo bus aprengtas artimasis, kaip atrodys karstas ir šarvojimo salės aplinka.

Atnešama vis mažiau gėlių

Apie tai, kad kapinėse neseniai atsisveikinta su mirusiu žmogumi, įprastai išduoda neseniai supiltas kapas, kurį supa daugybė gėlių ir vainikų. Tačiau šiandien tai keičiasi. Labai dažnai, kai reikalingos laidojimo paslaugos ir ieškoma laidojimo biuro, apie tai, kad atsisveikinti su velioniu prašoma nenešant didžiulių vainikų, užsakovai įspėja iš karto. Galbūt visame pasaulyje populiarėjančios ekologinės idėjos prisidėjo prie šios tendencijos, tačiau vis dažniau prašoma atnešti vos vieną gėlės žiedą arba tiesiog atsinešti uždegtą žvakelę velioniui pagerbti.

Į laidotuves – su vokeliu

Dar viena pastebima tendencija, jog į laidotuves žmonės atvyksta ne tik pagerbti velionį, bet ir padėti netektį išgyvenantiems artimiesiems. Ypač dėl to, jog linkstama prie to, kad laidotuvėse atsisakoma didelių ir brangių vainikų bei krepšelių, į laidotuves žmonės vietoj gėlių atneša nedidelę auką artimiesiems. Kai kuriuose laidojimo namų šarvojimo salėse galite netgi pamatyti specialias dėžutes, kur vokelius galima įmesti, o po visko personalas juos perduoda velionio artimiesiems.

Daugėja urnų

Dar viena tendencija, kuri pastebima. Tai kai žmonėms reikalingos laidojimo paslaugos, jie vis dažniau ieško, kas galėtų pasirūpinti kūno kremavimu. Įdomu tai, kad daugėja tokių atsisveikinimų, kai kūnas pašarvojamas ir skiriamas laikas atsisveikinimui. Po to kūnas kremuojamas, o į laidotuves atvežama urna. Ji gali būti arba palaidojama žemėje, arba perduota artimiesiems. Pastaraisiais metais tokių užsakymų skaičius sparčiai auga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *