Sportinė apranga moterims – sąsaja su psichologine gerove

pagal | 2023-12-16
sportinė apranga

Ryšys tarp mūsų psichologinės gerovės ir sportinės aprangos pasirinkimo bei jos dėvėjimo sporto ar laisvalaikio metu, yra labai glaudus. Ne vienas treneris, ar net psichologijos mokslo atstovas, galėtų patvirtinti, kad patogi ir išvaizdi sportinė apranga gali teigiamai paveikti vaikų, vyrų ir ypač moterų psichinę sveikatą, požiūrį į save ir sportą.

Kiekvieno iš mūsų pasitikėjimas savimi yra skirtingo lygio. Vieni pasitiki daugiau, kiti, kad ir kaip liūdna, bet turi itin žemą savivertę. Tai svyruoja dėl įvairiausių priežasčių, tokių kaip: patirtis, ūgis, svoris ir kiti išvaizdos bei vidinių savybių aspektai. Kad ir kaip neįtikimai gali skambėti, bet sportinė apranga moterims, atitinkanti asmeninio stiliaus pageidavimus, gali padėti padidinti pasitikėjimą savimi. Kai mankštindamiesi žmonės gerai jaučiasi, dėl savo aprangos ir bendros išvaizdos, tai daro teigiamą įtaką savęs suvokimui, o tai skatina pozityvesnį mąstymą ne tik apie save, bet ir apie aplinką.

Patogi sportinė apranga moterims suteikia pozityvų fizinį pojūtį, kurį kūnas geba prisiminti, o tai skatina teigiamą mąstyseną ir apie veiksmus, kurie buvo atliekami apsirengus būtent tuos drabužius, kaip šiuo atveju – sportinę aprangą. Medžiagų minkštumas ir prigludimas sukuriantis komforto pojūtį, gali sukurti daugiau motyvacijos užsiimti fizine veikla. Tai yra itin svarbu, norint įveikti įvairiausias psichologines kliūtis, trukdančias elementariai pradėti sportuoti sporto salėje, grupiniuose sporto užsiėmimuose, ar net namuose.

Svarbu paminėti, kad asmeninis stilius yra tam tikra saviraiškos forma. Tai galimybė, leidžianti išreikšti ir pateikti aplinkiniams savo nuotaiką, asmenybę ir daugelį kitų informacinių žinių apie save. Tokia saviraiškos forma gali suteikti vidinių jėgų, drąsos ir psichologiškai sustiprinti net ir fizinius treniruočių aspektus.

Ne visiems žinomi, bet labai daug svorio turintys aspektai, kaip sportinės aprangos spalvos ir raštai gali turėti psichologinį poveikį nuotaikai. Pavyzdžiui, ryškios spalvos, traukiančios žvilgsnį, simbolizuoja pasitikėjimą savimi, gali indikuoti, kad žmogus yra atviras bendravimui. Spalvos gali pakelti nuotaiką, o jei yra dar ir užrašyti linksmi užrašai, tai gali sukurti malonesnę atmosferą treniruočių metu.

Tuo tarpu tamsesnės spalvos apranga, gali išduoti, kad tai tikriausiai uždaresnio tipo ir rimtesnio charakterio, asmenybė. Esant depresyvioms nuotaikoms, liūdesiui, nerimui, rekomenduojama vengti juodos spalvos, kadangi ji gali dar labiau pasunkinti psichologinę būseną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *