Vėdinimo sistemų įrengimas ofisui, ką reikia žinoti?

pagal | 2021-06-29

Daugelis iš mūsų maždaug pusę savo gyvenimo praleidžia darbo arba biuro aplinkoje. Dėl šios priežasties komerciniai pastatai turi būti saugūs ir patogūs visiems darbuotojams. Vėdinimo naudos daugelis žmonių neapmąsto, tačiau prasta ventiliacija gali sukelti daug problemų tiek pačiam pastatui, tiek darbuotojams.

Problemos, susijusios su prasta ventiliacija

  • Deguonies ir anglies dioksido koncentracija

Kai kambaryje arba pastate oro judėjimas yra nepakankamas, deguonies kiekis sumažėja, o anglies dioksido – padidėja. Dėl to oras gali atrodyti tvanus, o tai darbuotojams gali sukelti galvos skausmą bei mieguistumą. Pastate reikia vos 0,02 proc. anglies dioksido pertekliaus, kad žmogus pastebėtų tvankias oro sąlygas.

  • Pelėsis, miltligė bei kondensatas

Pelėsis ir miltligė yra gana problematiški ir vos pradėję formuotis jie gali greitai išplisti. Paprastai tai yra nepakankamo kryžminio srauto vėdinimo ir labai prastos patalpų kokybės ženklas. Pelėsis, miltligė bei kondensatas gali sukelti kvėpavimo sistemos problemų, tokių kaip astma.

  • Drėgmė ir temperatūra

Tai gali būti akivaizdu, tačiau būtina užtikrinti optimalią temperatūrą ir drėgmę komerciniame pastate. Drėgnos sąlygos ar temperatūra gali paveikti fizinę ir psichinę žmogaus veiklą.

Kaip pagerinti oro kokybę

  • Viso pastato vėdinimas

Norint užtikrinti geros kokybės vėdinimą visame pastate, automatiškai valdomos vėdinimo sistemos įrengimas gali būti puiki išeitis. Šios sistemos naudoja ventiliatoriaus ir ortakių sistemas, kad pašalintų pasenusį, dulkėtą, užterštą orą ir pakeistu jį šviežiu oru visame pastate.

  • Oro kondicionavimas

Vienas iš paprasčiausių būdų sukurti geresnį oro srautą pastate, yra įrengti kondicionavimo sistemas. Oro kondicionieriai gali išvalyti orą, iš oro ištraukdami žiedadulkes, dulkes ir pelėsių sporas, filtruodami jas ir suteikdami geresnę oro kokybę pastato interjerui. Be abejo, taip pat yra papildomas privalumas – galima susireguliuoti optimalią temperatūrą, darbuotojams dirbant ekstremaliomis sąlygomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *