Tvorų stulpai ir tvirtinimo elementai

pagal | 2020-10-28

Apie segmentines tvoras yra prirašyta daug straipsnių. Dažniausiai nagrinėjama tema yra privačios nuosavybės aptvėrimas tačiau retai kur buvo užsimenama apie šių tvorų pritaikymą kitoms reikmėms. Jei nesate domėjęsi šio tipo tvoromis, gali būti kad nežinote, kad jos vis dažniau naudojamos dekoratyviniams ir funkciniams naminių gyvūnų ir paukščių aptvėrimams, šunų voljerams ne tik pravčiose valdose bet ir mini zoologijos soduose ir kitose pramogų vietose kur laikomi gyvūnai.

Ten kur nėra lankytojų ir tvoros estetinis vaizdas visiškai nesvarbus, tinka cinkuotos vielos tinklinės tvoros pritvrtintos ant tekintų arba kvadratinių medinių kuolų. Jei vieta yra viešo naudojimo kur teikiamos paslaugos ir nuolat pilna lankytojų, kai reikia gražesnio pateikimo, tam tikslui yra nepakeičiami segmentai ir tvorų stulpai ir tvirtinimo elementai.

Tvorų stulpai būna trijų geometrinų formų jei žiūrėtume pagal pjūvį. Aplavūs, kvdratiniai ir stačiakampiai. Kokius psirinkti yra skanio reikalas, svaresnė yra techninė pusė. Tvoros stulpas neturėtų būti plonesnis nei 1mm storio. 2mm yra tinkamiausias storis nes ant tokių stulpų galima tvirtinti bet kokią tvorą ir nesibaiminti kad nuo stipraus vėjo ji palinks. Tai svarbu ir kitu atžvilgiu, pažeistas plons metalas greičiau surūdija ir todėl iš tokių tvoros stulpų negalima tikėtis ilgaamžiškumo keliems dešimtmečiams į priekį. Storesnio metalo tvoros stulpas galima sakyti yra amžinas, jį gali sugdinti tik gmtos stichija ar tyčinė ar netyčinė žmogaus veikla, pvz. auto įvykis.

Tvoros tvirtinimo elementai reikalauja atskiro aptarimo. Tai ką deklaruoja gmintojai retai kada atitinka tikrovei. Ne vienas meistras yra pastebėjęs kad sumontavus tvorą su naujais tvirtinimo elementai po 3-6 metų dalis jų būna oksidavęsi rba surudiję. Kokybės neužtikrinimas gamybos procese reiškia, kad nuo to nukenčia prekės naudotojas, kuris turi keisti priedus arba susitaikyti su negražia tvoros išvaizda. Išeitis galėtų būti tik viena – naudoti nerūdijančio plieno jungiamasias dalis tačiau jos netinka kai tvoros yra dažytos ir geriausia tam tinka tik tokios pat spalvos tvirtinimo elementai.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *