Kodėl namuose vis dažniau montuojami šilumos siurbliai oras – oras?

pagal | 2020-10-11

Siekiant namuose sukurti tinkamą mikroklimatą, naudojami įvairūs technologiniai sprendimai. Vienas populiariausiųjų – šilumos siurbliai oras-oras, užtikrinantys puikų patalpų vėdinimą be didelių šilumos nuostolių. Paprastai šią sistemą sudaro viena išorinė dalis ir viena arba kelios vidinės dalys, užtikrinančios nepertraukiamą sistemos darbą. Pats sistemos įrengimas atliekamas gana greitai ir lengvai, – paprastai montavimas užtrunka vos kelias valandas.

Kodėl šilumos siurbliai yra laikomas ekonomišku pasirinkimu?

Priklausomai nuo šilumos siurblio oras-oras galios, ši įranga gali apšildyti vieną, dvi ar daugiau patalpų. Kadangi pati sistema pasižymi mažesniu inertiškumu, oras patalpose sušyla kur kas greičiau, nei naudojant kitas siurblių sistemas. Patalpų oras sušyla greičiau, todėl energijos resursai yra mažesni. Tai reiškia, kad šilumos siurbliai oras-oras yra vienas ekonomiškiausių pasirinkimų namų oro šildymui.

Oras-oras šilumos siurbliai nereikalauja didelių pradinių investicijų, šildymo kaštai yra nedideli, todėl ir pati sistema atsiperka gana greitai. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad šilumos siurbliai oras-oras išgrynina energiją ir perteikia šilumą, todėl, lyginant su kitomis šildymo sistemomis, šiam darbui sunaudojama gerokai mažiau resursų, o tai reiškia ir mažesnes šildymo sąskaitas. Vasarą šie siurbliai gali būti naudojami kaip kondicionieriai, užtikrinant, kad visuomet galėtumėte mėgautis grynu ir gaiviu oru, išvengtumėte perteklinės drėgmės problemų ir pelėsio. Įrangos viduje įmontuoti filtrai saugo nuo dulkių ir kenksmingų dalelių patekimo į namus, o tai padeda sumažinti kvėpavimo takų ir virusinių ligų tikimybę. Šilumos siurbliai oras-oras gali būti pritaikomi tiek individualiuose namuose, tiek butuose, viešosios ar komercinės paskirties objektuose.

Planuojate įsirengti oras-oras sistemą? Ko neturėtumėte pamiršti

Jei nusprendėte įsirengti šildymą namuose ir ieškote geriausio efektyvumo sprendimų, šilumos siurbliai oras-oras turėtų būti diegiami kaip papildoma įranga, kuri bus naudojama su kita šildymo sistema. Produktyviausių rezultatų galite tikėtis tuomet, kai lauko ir namų temperatūros skirtumas yra palyginti nedidelis. Jei orai atvėsta, šilumos siurblių efektyvumas sumažėja.

Moderni šilumos siurblių oras-oras sistema yra gana lengvai suderinama su kitais šildymo sprendimais, pvz., elektriniu ar dujiniu šildymu ir pan., o tai reiškia, kad galėsite gana efektyviai sumažinti nuolatines šildymo išlaidas. Kaip pagrindinis šilumos teikimo būdas oras-oras siurbliai gali būti naudojami sodo nameliuose, nuomojamose patalpose ar kitoje erdvėje, į kurios šildymą nenorite ar negalite investuoti didesnės pinigų sumos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *