Kaip pradėti važiuoti su elektriniu paspirtuku?

pagal | 2020-11-29

Elektriniams paspirtukams populiarėjant vis daugiau žmonių bando važiuoti pirmą kartą. Nors tai yra tarsi važiavimas paspirtuku, yra keletas skirtumų. Prieš važiuodami elektriniu paspirtuku gatvėmis ir mėgaudamiesi juo važiuodami, turite atlikti teorinius ir praktinius mokymus.

Patikrinkite, ar elektriniame paspirtuke nėra deformacijų ar tvirtinimo detalės visos stipriai prisuktos;

įsitikinkite, kad veikia stabdžiai;

patikrinkite, ar ratai yra geros būklės, ar optimalus slėgis padangose ​​ir ar jie nėra pažeisti.

Elektriniai paspirtukai yra beveik tokie pat pavojingi kaip dviračiai ir jiems reikalinga saugos įranga, kuri rekomenduojama dviračiams:

Kokybiškas elektrinis paspirtuko šalmas

Antkelių apsaugos

Alkūnių apsaugos

Įgijus tam tikros važiavimo patirties alkūnės ir kelio apsaugos nėra būtinos, tačiau šalmas visada yra būtinybė.

Patikrinę paspirtuko būklę ir užsidėję apsaugos priemones galite bandyti važiuoti.

Uždėkite rankas ant vairo ir pakankamai tvirtai suspauskite, užfiksuodami šioje padėtyje. Vienu pirštu turėtumėte įjunkite įrenginio aktyvavimo mygtuką. Tada padėkite vieną koją ant platformos, taip paversdami ją atramine, o kitą pastatykite į vadinamąją pakabinamą būseną ir nedelsiant ją pakelkite nuo žemės. Greičio režimas sureguliuojamas svirtimi, kurią reikia paspausti. Kuo daugiau ją paspausite, tuo greičiau riedės elektrinis paspirtukas. Norėdami pasukti į šoną, vairą nukreipkite tą kryptimi į kurią sukate.

Bet kuri kelionė baigiasi sustojimu. Norėdami įjungti stabdžių sistemą, turite paspausti specialią svirtį. Patartina stabdyti palaipsniui, kol greitis sulėtės. Stipriai ir staigiai paspaudus svirtį, elektrinis paspirtukas akimirksniu sustos.

Labai svarbu visada stebėti kelią, įvertinti transporto priemonių, dviratininkų, pėsčiųjų eismą. Kūną laikykite tiesiai ir žiūrėkite į priekį. Kojos ant platformos turi būti viena prieš kitą, o ne viena šalia kitos. Tai leis jums geriau išlaikyti pusiausvyrą. Po važiavimo elektrinis paspirtukas turi būti įkrautas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *