Legendinių Lietuvos pop muzikos grupių vaizdo klipų TOP 10

pagal | 2016-04-14

1990 metais Lietuvai atgavus nepriklausomybę sparčiau pradėjo vystytis ir kultūrinis gyvenimas. Ypatingai pajudėjo pop muzikos sektorius. Grupės kūrėsi labai greitai ir masiškai. Vieniems sekėsi geriau, kitiems prasčiau, tačiau veiksmo netrūko. Originalumu to meto grupės ne itin pasižymėjo. Labiau stengėsi kopijuoti užsienio atlikėjų pasirodymus. Nusprendėme prisiminti tą laikotarpį ir sudaryti legendinių Lietuvos pop muzikos grupių vaizdo klipų TOP 10.

10. Ekspresas – Hey hey gali gali. Grupė Ekspresas gyvavo pakankamai trumpai, tačiau ir per tą laiką spėjo palikti keletą šedevrų 🙂

9. Mercy Dance – Išvažiuosim į pajūrį. Kolektyvas taikė į linksmesnę publiką. Jų dainos pagrinde buvo itin linksmo turinio.

8. Mink Taką – Diskoteka. Šis muzikinis kolektyvas gyvavo tik keletą metų, tačiau jau buvo spėjusi pelnyti populiarumą jaunimo tarpe.

7.Funky – Lietaus lašai. Simpatiška mergina sužavėjo savo jaunatvišku balsu ir buvo subūrusi nemažą savo gerbėjų būrį.

6. Karališka Erdvė – Vakaras. Gyvavo trumpai, tačiau buvo viena populiariausių muzikos grupių tuo metu.

5. L+ – Ar tu ja matei? . Šios grupės 2 nariai ir dabar puikiai pažįstami Lietuvos pop muzikos pra pramogų padangėje. Tai Linas Adomaitis ir Inga Jankauskaitė. Taip pat grupei priklausė Paulius Škelevas, Ieva Vaznelytė. Klipas pristatytas 1997 metais. Daina, kuri visai maloniai klausosi prabėgus net ir 20 metų.

4. Junior – Vasaros tyla. Grupė gyvavo 1996-1999 metais. Tiesa, vėliau dar buvo bandymų sugrįžti, tačiau grupės pasirodymai jau nebesulaukė tokios sėkmės.

3. Dinamika – Abejingumas. Tai vienas pirmųjų grupės vaizdo klipų. Tuo metu (1992 metais) dar pagrindine vokaliste buvo Viktorija Mauručaitė. Vėliau (1993 metais) prisijungė garsioji Irma Jurgelevičiūtė. Dinamikos šlovė jau praeityje. Kolektyvas senokai iširęs.

2. Bavarija – Mylėk mane. Didelio populiarumo sulaukusi Lietuvos pop muzikos grupė. Kolektyvas jau nebeegzistuoja, tačiau keletas jo narių vis dar tęsia savo solinę karjerą. Vaizdo klipas filmuotas dar tuomet, kai grupę sudarė 4 nariai.

1. SEL – Kiemas. Sel grupė gyvuoja ir iki šių dienų bei yra viena populiariausių Lietuvos muzikos grupių. Šis vaizdo klipas filmuotas 1993 metais, pačioje Egidijaus Dragūno muzikinės karjeros pradžioje.

Kažką pamiršome? Topą išdėstytumėte kitaip? Kviečiame išsakyti argumentuotą nuomonę komentaruose apačioje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *